Saturday, 15 October 2011

Secantik nombor tp xsecantik kisah

Hye evryone..
tengah duduk2 menghadap facebook tadi aq t'ingat album famly..then aq pon ambil dan tatap gambar-gambar yang ada dalam album aq tuh..sorang demi sorang dalam gambar tu dah xada..mereka dh pergi meninggalkan dunia yang sementara nie..(sambil hati berkata,entah esok lusa tiba pula masa aq..tapi amalan yang nak dibawa xsebanyak dosa yang aq buat)..
sebak aq sowang2 dalam bilik nie..


YAALLAH..AQ TAKUT MATI..MASIH TERLALU BANYAK AMALAN YANG BELUM AQ SEMPURNAKAN
YAALLAH..AQ BARMOHON KEPADAMU AGAR AQ DIPERMUDAHKAN URUSANKU DI PADANG MAHSYAR NANTI
JAUHILAH AQ DARI SEKSAAN KUBUR..


itu yang terdetik dalam hati aq tadi masa menatap gambar-gambar famly..
dan aq mula la t'ingat akan kisah arwah makngah pada 1.1.2011


SECANTIK NOMBOR TP XSECANTIK KISAH...
pada tarikh tu,makngah pula pergi menghadap illahi..macam xpercaya..baru 2 ary lepas aq berbual dengan dy..

tanggal (31.12.2011)
orang lain sebok dengan nak sambut tahun baru@eppy new year..tapi kami sekeluarga pada ketika itu tengah sedih sambil membaca surah yassin untuk makngah..makngah nazak ketika itu..dan pada tarikh ini la juga adalah tarikh ulang tahun kelahiran makngah..

2 ari sebelum tarikh kelahiran makngah..makngah dimasukkan kew HUKM (Hospital universiti kebangsaan malaysia)..pada petang tuh aq baru lepas mengahadap facebook juga..tibe2 adik saudaraku datang..aq bertanye mengenai makngah..katenyer pakngah baru membawanye ke hospital..terkejut aq..aq baru bercadang nak melawat makngah di putrajaya..lalu aq bergegas kew rumah maklang untuk memberitahu akan semuanya..
tengah aq dok bercerita dengan maklang tibe2 enset maklang berbunyi...katenyer pakngah yang mesej memberitauhu makngah skunk berada di wat..xlama lepas tuh pakngah terus call kate makngah dh kritikal..pakngah memberitahu sambil menangis..
maklang terus menagis..dh menyuruh aq bersiap..nt dy amek aq dekat rumah nenek..aq dengan bergegas pulang ke rumah..


sampai di rumah..atuk pula tiada..dengan perasaan yang sedikit cemas ketika itu aq cari atuk di ladang lembunya..tapi atuk tada disitu..lantas aq menelefon atuk.dan menyuruh atuk pulang dengan segera..

selang 10 minit lepas tuh atuk pulang ke rumah..aq menyuruh atuk bersiap sebab maklang dh onthwy menjemput kami..
xlama lepas tuh maklang tiba..dan kami pergi ke HUKM..


sampai disana aq memandang maknganh yang terlantar sakit diatas katil..tapi aq berlagak cool..aq xmengis..tapi memandang makngah dengan penuh kasian...
sempat juga aq berbual2 dengan maknagah..



makngah: kaklong bila balik..lama xnampak ko.slalu adew jew singgah2 pergi uma makngah


aq: adew jew nie..baru jew 3 ari balik..baru start cuti sem


makngah: owwhh..bila habis??lepas nie dh boleh la kejew..


aq:insyaallah kalau xdew halangan tahun depang dalam hujung tahun habis..hihi(ketawa aq)

makngah: bagus la..sambil tersenyum menahan kesakitan..



keesokkan harinya nenek yang pulang dari berubat di singapore datang...nenek menangis2 melihat makngah...aq pula yang sayu ketika itu..aq pula ajak sepupu aq pergi ke cafe...

maksu pula call..tanya pasal perkembangan makngah..aq bagitaw makngah semakin teruk..maksu pon menangis...maksu kate nt maksu balik dari singapore secepat mungkin...malam keesokkan arinya maksu pulang...sempat la aq berbual2 cerita lagi pasal apa yang berlaku di hospital..


aq ceritalah makngah tu macam xdew harapan..pastu aq rase xsedap aty...ea la mase aq urut kaki makngah..kaki makngah dah sejuk mcm ice..padahal mase tuh xpasang kipas pon..then aq menyuruh saudara aq(anak kepada makngah) minta maaf dekat makngah..sebab makngah dah nampak lain sangat..makngah macam dah nak pergi..
dy terus terkejut..lalu dy meminta maaf then memegang kaki ibunya..dy pon terkejut sebab kaki ibunya dah sejuk macam ice..



keesokan harinya (1.1.2011)

awal pagi nenek dan atuk kejutkan aq...ajak aq ke hospital..tapi aq cakap aq nk pergi lewat sebab malam tadi lepas bebual dengan maksu aq xbley tidow..aq asyik teringat jew dekat makngah)..

lepas nenek n atuk pergi..aq pula siap then kena antar makcik aq g kejew jap..xsampai 10 minit kteowg sampai..husband makcik aq pula xsihat..kena gastrik..then aq hantar dy g klinik..

tengahhari aq gerak ke hospital bersama maklong,paklong,paklang,maklang dan maksu sekeluarga..dalam perjalan adik mesej paklang n cakap makngah dah semakin kritikal..paklang pon apalagi..bawala kereta secepat yang mungkin..sampai jew diperkaranagn hospital..adik kol then cakap makngah dah meninggal..menagis kami..sebak sangat..kami terus naik menuju kew wad..sampai di katil..muka makngah dah ditutup pakai kain putih..


pakngah pula dah meraung kesedihan..tyme tuh aq xtaw nak cakap pew..hanya tergamam melihat sekeliling..


jenazah dibawa ke bilik mayat..pakngah pula yang rebah seketika tadi memangil aq..
aq terus pergi ke pakngah..pakngah meminta aq membawanya ke bilik mayat..dengan segera aq membawanya..masa kt lif pakngah meraung lagi..aq sebak melihat pakngah..aq just cakap dekat pakngah...sabar pakngah..


then aq la yg bnyak menenangkan pakngah ketika itu..sebab dulu pon masa aq kehilangan mak..pakngah yang uruskan..kali ini biarla aq membalasnya..

selepas 3 jam..hal memandikan jenazah siap..aq menyuruh maklang pulang kerumah dahulu..aq akan membawa pakngah menaiki van jenazah nt..pasal pakngah janganla risau..
dalam van jenazah..pakngah membaca termenung..sambil diraut wajahnyer kelihatan begitu sedih..aq terus mebelek enset..lalu memasang surah yassin kerana aq unzur..


sampai dirumah pakngah..jam menunjukkan pukul 7.45..maghrib ketika itu..orang kampung dh berkumpul dirumah pakngah...








BERSAMBUNG....................

Sunday, 9 October 2011

Final dah dekat

Arrrgghhhh....(mengeluh tibe2)...pejam celik pejam celik rupanye tinggal lagi beberapa minggu jew lagi final exam untuk this sem..dah la this sem semester akhir aq..giler takut..tdow pon dah xlena dah skunk tapi preparation satu pon xbuat lagi..YA ALLAH..pew la nk jadi ngn aq nie..enjoy kuat sangat...

hari-hari aq berdoa agar aq xgive up tyme blajar nie..tapi usahanya skit sangat..macammane la nk dapat hasil yang melimpah ruah..bila sayang bising..aq mula nak tarik muka..tapi mmg ptut la dy bising2 kt aq..aq nie lupa tanggungjawab...
start dari hari nie aq janji aq nk cuba fokus balik..aq nk wt yang terbaik untuk diri aq n adik2...


YAALLAH..KAU KUATKAN LAH IMANKU...
mudah-mudahan aq dapat menjadi contoh terbaik untuk adik2 agar dowang rajin belajar n xmalas macam aq nie ha...

STDY SMART LA SHAMIZA!!!
XRUGI..KEUNTUNGAN NYA UTK AWK JUGA PADA MASA AKAN DATANG..(=

Friday, 7 October 2011

~aq yang Bermulut manis~

aq xtaw nak letak pew kt tajuk entry cter ari nie so that y la aq bg tajuk cmtuh..hihi...
dah 2 hari aq xchat..so td mula la mngadew2 ajak sayang teman makan..kalau sayang xteman makan ingt nak mogok la..ngehngeh...tp dalam marah2 sayang malas nk keluar tu akhirnye dy teman jugak aq lunch..tapi lunch nye dah lewat sgt tu,kol 3.30 baru kteowng keluar makan..(sory sayang sy kacau awak yang baru nak lelap mata)


balik jew dari makan terus aq layan cter korea sampai xsedar dh 10minit sayang mesej aq..tibe2 rase tergerak aty nk check phone..kalau x,xberbalas la mesej cik abang tuh..
aq pon replay terus mesej sayang then dy call bual2 kosong jew..
xlame lepas tuh aq ckp kt dy..mesej jew rr..aq busy nie..(busy nak layan cter korea td sebenarnya..hihi)


selang beberapa minit lepas tuh aq call nenek kat kampung..sajew la tnyew khabar then gosip2 ckit..hihi...nenek tanye dah makan blom..aq ckp lah dah..nenek bley plk cter pasal lauk gulai lemak siput sedut..giler terliur aq..xpew2 dalam kepala aq nie dah plan masak lauk tuh dr ritu lgik tp masalahnyer aq nie xpernah plk siang siput sedut nie...(aq sengih sowang)
lepas abes berbual2 ngn nenek..aq terus cari sayang..



*****call sayang lagi*****

aq :sayang..erm esok sy nak g pasar..teringin plk nk makan lauk siput sedut..errmmm...sedapnyer kan

sayang :awak nie dah la xsihat tapi nak makan sedap2 jew yunk..

aq:ala..boleyh la..tapi kan awk boleh tolong sy x??

sayang :tolong pew plak awk nie..

aq :tolong..siangkan siput sedut tuh..sy xpandai la..

sayang :ea rr sayang...

aq :ok2..jom mesej balik arr..

*************************************************************************************




*******sms********

aq :sedapnya makan siput pastu kailan ikan masin

sayang :aah banyk la duit tu kan

aq :xpew..duit dalam bank ada..hehe

sayang :bukit kalau asyik dikikis lama2 rata

aq :taw pun..dah lame xmakan siput..xpew la..skali sekala..sy pun dh lame xmasakkan untuk awk..kesian awk kn yunk..

sayang :Ala..tyme kehendak dy manis nye ayat..=)

aq :hahahaha..tapi kebaikan kite bersama kan..kan...=)

sayang :hehehehe...ok2




giler kesian sayang..xpew rr skali skala menyakat...asyik sayang jew menyakat aq..kali nie biar aq plk....

nampaknyer esok aq kena la bagun pagi2 g pasar beli barang2 nak masak....
hope adew la siput tuh...



thank sayang sebab layankan ajew kerenah aq nie..nie yg aq makin sayang ko sayang..
aq sayang ko la sayang..sayang banyak2..=)

Thursday, 6 October 2011

Ketentuan-Nya

Kerana terlalu sayang dengan seseorang,
Allah ambil dia dari kita. Allah jarakkan kita dengan dia.
Namun ini Qada & Qadar Allah SWT untuk menguji manusia.

Wednesday, 5 October 2011

i think i wanna marry u


i luv you,....
that all i know..
this what i feel..
like the never ending falling snow..
during winter's chill...

Tuesday, 4 October 2011

Someone in memories

When we walk down the street..I feel a tremblin' in my knees and just to know your mine, until the end of time..makes my heart skip a beat..well, I did a double take the day I met you..my heart turned a flip as I stood next to you..and I knew right there I never could forget you..for you are my every dream come true and my heart skips a beat.....






.............................****************************.......................................
apa perasan kowang if adew owg bg ayat nie kt kowang..msti kowang asyik t'pikir2 kn....ayat nie diberikn oleh someone khas untuk aku..pew yang bezanyer dy bukan la "BF" aku ty dy adalah someone yg penah aku minat tyme sek mengah dulu..dulu mase dy dok2 usha aku,aku punyela jual mahal..entah rr..terharu,sedih,gembira..sume perasan adew bile aku bace ayat yang dy tujukan...aku xmampu nak buat pew2...aq dh berpunya..dan aku sayangkan life aku dengan orang yang aku sayang..

dear someone yang penah aku minat suatu ketika dahulu ni....
tyx 4 everything..mintak maaf sangat..aku xdew niat nak kecewakan perasaan kau....aku sayangkan life aku skunk nie..aku xnk kehilangan someone yang aku sayang....kau pon tce8 ea..take your time untuk lupakan aku slow2...pew pn terjadi kite still kawan sampai ke akhir hayat....

Wednesday, 22 June 2011

meRapu ajew

assalamualaikum kepada yang follow blog aq yang bosan nie...=)
hope kowang sume sihat okey...


ha..kowang yang adew couple2 nie,penah tak kowang terpikir yang couple kowang tuh akan kekal dengan kowang???kalau yang pernah terpikir tuh bagusla..

seronok kan kalau dengar citer kawan-kawan kite yang couple bertahun-tahun tu akhirnya sampai juga ke jingjang pelamin..yang kite nie masih lagi begini...so bagi kowang-kowang yang couple hope kekal sampai ke jingjang pelamin ea.. =)

ewah...ea2 jew aq nasihat kan orang,padahal aq pon same..hihihi...(hope aq pon sampai ke jingjang pelamin dengan someone tu...=))


kowang,kalau couple...cuba la couple seikhlas yang mungkin..jangan nak tukar macam tukar baju..memang arr seronok..tapi banyak hati akan terluka...jika hari ini kita menyakitkan perasaan orang lain..mungkin hari esok orang lain pula akan melakukan perkara yang sama...


bagi yang couple banyak-banyak tuh...ingat anda boleh pergi jauh kew????ALLAH tu maha adil...sekelip mata jew taw boleh kantoi...so beringat la...
tak salah kalau nak mempunyai kawan yang ramai...tapi ada batas nya...aq cakap nie bukan untuk kowang jew..tapi untuk aq sekali...


kalau kowang mainkan perasaan orang yang betul2 ikhlas dengan kowang..memang kowang rugi besar...bukan senang nak jumpe lelaki @ perempuan yang betul2 sayang kan kite..bila kite dah lepaskan mereka...itu adalah satu kesilapan besar...jadi..hargailah apa yang kite ada skunk nie..bersyukur dengan apa yang kite ada...


p/s:nie adalah sekadar nasihat untuk kowang2 dan aq juga....belajar hargai perasaan orang lain
xrugi pon sebenarnya...

Wednesday, 15 June 2011

My BirThDay ke-21

lame xberblog nie...rindu rasenye nak mengarang mengarut2..hahahha...

1 week yg lepas adalah birthday aq yg ke-21..wah..dah besar rupanya aq nie..xperasan plak...eppy sangat dapat kejutan dari someone..walaupon kejutan xmenjadi...tapi seriously aq xakan lupe sampai bile2..tyx sayang...awak buat saya terharu okeyh..xdew apew yg dapat aq ungkapkan pada mase tu..blushing2 jew rr muke nie...malu sangat2..xsangka pula si dia romantik..1st time celebrate my birthday sepanjang hampir 4 tahun couple..mesti kowng xcaye kan..ini cerita benar ea..bukan sajew2 aq nk mereka...



yg xbest nyer pula birthday jatuh pada hari final exam..so xbley nk chill...ggrrrr....
DUGAANNYER LAH....
yg paling terharunyer bila my bestfriend wish dekat msj "epy bzday uat SHAMIZA...Muge dipnjgkn umo,d'murhkn rezekii..smge m'jd tmbah kuat utk terus tabah dlm m'harungi takdir yg ALLAH putuskan ini..p'cayelah..ALLAH ITU MAHA ADIL&MAHA M'NYANYANGI..DIA PILIH KAMU sbb KAMU ADlh y t'hebat DIMATA NYA..jgn m'geluh..mngkn ada hikmh y blm tentu lagi KENIKMATANNYA DIAKHIRAT....yg nangis2 taw....


(giler sentap aq kejap...xbley kowt nak kawal perasaan time bace msj nie..lalu menjurai-jjurai lah airmata aq nie...)

dulu kalau adew pew2 mesti aq citer kat dia pasal family aq,pasal diri aq..skunk aq dah jauh dari dy..aq stay kuantan sebab stdy kt cini..dia pula rezeki bekerja sampai awal..miss u DEQNA...=)


ha..TIADA HADIAH PALING BERNILAI SEBENARNYA BERBANDING KASIH SAYANG...xsemua boley dibeli dengan wang...

kowang2 yg dh sambut birthday,atau akan sambut birthday tuh...jangan sesekali lupe pada kedua ibu bapa kowang...tanpa dowang..xdew ar kowang skunk..xdew rr dapat meninkmati keindahan dunia yg sementara ini...klu yg masih ada ibu bapa tuh...jangan lupe cakap terima kasih atas kasih sayang mereka..




kepada someone...i luv u more sayang...mudah-mudahan jodoh kite berkekalan...terima kasih 4 being someone...

Thursday, 21 April 2011

Pre-convo



15/4/2011(jumaat)

pada jumaat yang lepas..aq telah pon pre-convo..seronok sangat..alhamdulillah...
mula-mula tu rase cam sedey sebab my mum n my dad xdew disisi..tapi sedey tuh ilang skit...
parent sayang datang tyme pre-convo tuh..tyx uncle n auntie...sayang sangat kat dowang..xlupe juge tyx kt sayang coz sayang juga datang tyme tuh..xkisah la walaupon sayang xmasuk dalam dewan..tapi
sayang sanggup tunggu kt kafeteria...sweet jew rase..hahahahahah....
sayang luv u...luv u more...<3<3<3



setelah bersusah payah..maka inilah hasilnya...
untuk mak dan ayah..tyx sebab melahirkan aq..maapkan aq sebab xsempat nak membalas jasa mak dan ayah..ini saja mampu aq usahakn..alangkah beruntungnya sekiranya mak dan ayah juga dapat melihat
aq pada ketika ini...miss u mak,ayah...

Thursday, 31 March 2011

APRIL kembali mengimbas kenangan lalu

Assalamualaikum....


hari ni aq nak kongsi skit cerita mengenai aq 3 tahun lepas..cerita ni mungkin x menarik pon bagi korang-korang yang baca,tapi bagi aq..sangat-sangat la bermakna..

april yang lalu..aq telah diduga dengan dugaan yang xdapat aq lupakan sehingga hari ini..memberikan kesan yang mendalam....


*******
Rindu aq dekat MAK..awal april..mak terlantar di hospital serdang..tapi sebelom mak terlantar di hospital..mak dah terlantar sakit di rumah...x sanggup aq melihat mak menahan sakit..aq,adik-adik dengan family belah ayah hari-hari berdoa xputus-putus agar mak cepat sembuh..
setiap hari aq menahan air mata ni agar xjatuh depan mak..agar mak lebih kuat..
ALHAMDULILLAH...bersyukur aq kepada ALLAH..aq diberikan kekuatan untuk terus besabar menghadapi dugaannya...

*Bila mak tanya aq..

MAK :Along mak teruk sangat kew??Doktor ada cakap x bile mak boleh balik..mak xsuka duduk
sini.. sakit badan-badan nie..

aq :ea mak..mak ok..xlame lagi mak boleh balik..mak sabar ea..mak kena kuat..kalau mak xkuat..
nanti siapa nak jaga along dengan adik-adik..

MAK :Mak dah xtahan..hari-hari kena cucuk dengan doktor..tengok ni..banyaknyer wayar dekat badan mak..boleh xsuruh doktor buka..

aq :Mak jangan la macam nie..macammana nak cepat sembuh..

MAK :ALong..terima kasih sebab jaga mak,degil-degil alaong tapi dengar juga cakap mak..along mandi kan mak,sikat rambut mak..segan mak..selama ni mak yang bela along..tapi along pula kena pikul tanggungjawab..along jangan risau..mak xlama..

aq :xpew la mak..along xkisah..janji mak cepat baik..along dh rindu nak makan tomyam kegemaran along yang mak selalu masak tu..huhu(aq cuba mengubah topic..sebab xnk menitiskan airmata depan mak..)

MAK :Along..mak dah xkisah jodoh along dengan siapa-siapa..mak sentiasa doakn anak-anak mak dapat jodoh yang baik-baik..(sambil mak memeluk aq..dan cium pipi aq..)

aq :Mak....(sebak sekejap aq dalam hati..tanpa aq sedar airmata menitis dipipi)...along sayang mak..mak jangan arr cakap lagi..mak tidur ea..


***banyak lagi perbualan aq..tapi aq skip jew sebab aq sebak pula bila write citer nie..

Selang beberapa hari di hospital..aq harapkan keadaan mak makin baik..tapi sangkaan aq salah..
mak semakin kritikal..sampai nak makan pon kena pakai tiub khas..
(YAALLAH..ringankan lah ujian ini...aq dah xtertahan melihat mak..)


***hari ke-4
aq :Mak along nk g mandi kejap ea..mak tunggu ea..kejap lagik nurse hantar sarapan

MAK :Mak dah xbercakap..mak cuma mengalirkan airmata..

aq :Mak..jangan la macam nie..kejap jew..along dah 2 hari xmandi..lepas mandi along datang..along bukan nak tinggalkan mak..

MAK :Along...mak sayang along..jangan pergi..

**doktor datang dengan nurse..

DOKTOR : Adik..kami nak check mak awk ni..awak pergi la mana-mana dulu..

aq : baikla..

aq pon belalu meninggalkan mak bersama doktor dan nursenya..aq menuju ke rumah makcik aq..rumah makcik aq dekat jew..dalam kawasan hospital..kalu jalan kaki..8 minit dah sampai..

selepas siap mandi dam sarapan..aq duduk-duduk disofa..dalam xsedar aq terlena seketika selama setengah jam..bangun-bangun tidur..aq kelam kabut berlari naik lif pergi ke tingkat 6..
aq tiba dikatil mak..eyh2..mak xada..aq tanya nurse bertugas...

aq :Nurse mana pesakit dekat katil nie??

Nurse :owh..dah tolak bilik mayat la..

aq :menangis..(meraung..)

Nurse :adik..saya minta maaf yang tolak tadi tu pesakit sebelahnya..mak awk ada ni..kami cuma tukarkan katil..

aq :YAALLAH..ALHAMDULILLAH..(aq menjerit panggil nama mak..)lega aq seketika..

***1 jam kemudian..
nafas mak tiba-tiba xnormal..tyme nie suma family aq dah sampai..nenek,atok,maklang,maklong,pakngah,arwah makngah..kami semua xtentu arah..menangis..pakngah hulurkan yassin..kami sekeluarga baca yassin disekeliling mak..adik aq yang bogsu tiba-tiba menangis..
mungkin dia paham, keadaan mak..pada masa tu adik baru umur 5 tahun..tapi dia dah mula memahami..alhamdulillah..


**doktor datang kembali..
kali ini doktor minta izin dari kami sekeluarga untuk bawa mak kew ICU..aq terpinga-pinga..aq merelakan sahaja..sebab tyme tuh mak dah nazak sangat..doktor meminta aq menandatangani surat kebenaran untuk mak melakukan rawatan lebih rapi..aq terus bersetuju..

mak diitotlak ke ICU..tapi kali ni aqterkilan sikt..sebab aq xboleh dah nak jaga mak..hanya doktor pakar saja..aq dibenarkan masuk menjaga mak hanya untuk beberapa jam..seterusnya hanya menunggu dibilik menunggu..

****sayang datang pada hari rabu 9/4/2008 melawat mak..tapi xlama..sebab dalam ICU selain dari family xboleh lama-lama...

sayang mula menitiskan airmata tapi sayang baru jew tengok 10minit..aq yang berbulan-bulan nie..(xpew la..terima kasih sayang sebab awk sudi melawat mak saya)
aq berlagak cool depan sayang..macam-macam sayang pesan..akhirnya aq pula menitiskan airmata..

sayang pon balik..parent mak pula datang melawat..then pesan macam-macam dekat aq..parent mak pula balik..


****keesokkan harinya..KHAMIS(10/4/2008)
aq berada dirumah makcik..bangun dari tidur dalam pukol 7..aq terima 1 panggilan dari hospital..doktor meminta aq segera ke ICU..aq tergopoh-gopoh siap..
aq call adik suruh datang segera..

aq melawat mak..kali ini aq rasa sayup sangat mendengar bacaan yassin yang doktor pasangan ditempat mak..aq meneliti mak sambil menitiskan airmata..aq cuba untuk urut kaki mak..

aq :Mak..alomg datang ni..bangunla..rindu dah berapa hari mak tutup mata jew..bila nk gosip-gosip ni..bangunlah mak..sambil aq menitiskan airmata...nenek..duduk membaca yassin untuk mak(aq period pula tyme nie..so xdapat nak baca yasssin untuk mak..)

telefon aq berdering.....
adoi..sapa pula ni..aq menjawap panggilan tanpa melihat siapa yang call

Along...cepatlah keluar..aq nak tengok mak juga..asyik ko jew..aq ponteng class ni..
tanpa berlengah aq pon keluar..

selang***10 minit 5minit kemudian adik pon keluar dengan menangis...
adik cakap dekat doktor...doktor cakaplah dekat kakak saya..saya xsanggup....



DOKTOR :Ada siapa-siapa nak menatap buat kali teralhir????

aq :Sy doktor..kenapa doktor??

DOTOR :Adik..instifar banyak-banyak...tuhan lebih sayangkan mak adik...adik kena tabah...

aq :itu sy tahu..kenapa dengan mak sy..aq masih xtahu apa terjadi..

Doktor :Mak adik dah xada..sabar ea adik..

aq yang sedang berdiri ketika itu sambil memegang handphone..terus rebah terduduk...meraung memanggil mak...adik terus memeluk aq...along.ko jangan macam nie
aq jerit...doktor tipu...adik memapah aq masuk ke ICU..sebab aq rasa macm dah xberpijak dibumi ni...

****dalam ICU
aq nampak kain putih menutupi muka mak..aq terus menangis...
MAK..JANGAN TINGGALKAN ALONG...ALONG JANJI XTINGGALKAN MAK LAGI..BANGUNLA MAK...ALONG DATANG NI....

pakngah terus mendakap aq...kaklong jangan macamni..xbaikla..kesian mak..pakngah cuba meredakan aq..then membawa aq keluar dari ICU..

aq call sayang..tapi sayang xjawab panggilan..dengan perasaan yang sedih teramat sangat aq text sayang bagitaw pasal mak..then text ex-bf aq..

aq sempat pesan dekat pakngah...pakngah..tolong uruskan arwah mak..orang dah xterdaya....




p/s :MINta maaf..cukuplah setakat ini..aq dah xdapat nk kawal emosi skunk..bengkak dah mata nie..

Monday, 28 March 2011

Aq yAng diSangKa LESBIAN??

SKunk waktu menunjukkan pkol 11.09 a.m..
Sempat nie kalau aq nak write ckit sebelom class berikutnye..


tAdi...aq dalam class DATABASE..puan ada bagi execise soalan final past year so kami satu class kena answer la..yang aq nie plak masuk class late 10 minit..so terpinga-pinga xtaw nk wat camne..padahal dah blajar 2week lepas..(tuh arr..asyik bangun late..)
aq toleh kawan sebelah..dia pon toleh aq..ingat boleh dapat jawapan..rupe-rupenye masing-masing tengah blur..(bagus sgt kan..kalau puan taw sedey dia tengok studentnye)
sambil-sambil mencari jawapan...sambil-sambil itu juga aq memulakan langkah(tarik mouse slow-slow)
konon-konon...search maklumat kat pc..padahal on FACEBOOK..(ahahaha...aq berjaya online..)

FACEBOOK LOADING.....(Adoi lembabnye arr internet...)mengeluh aq dalam hati..
*aq masih meneruskan dengan agenda aq...cari jawapan untuk soalan pass year..then tengok-tengok fb..
tibe-tibe im aq berbunyi..(wahh...)eyh2...ada orang im la..tapi siapa??xkenal pon..aq pon dengan segeranya tengok profile dia..(wah..ensem nye..hihihi)kawan sayang kowt sebab lives dia shahalam..
aq borak-borak lah dengan dia..cakap pasal class jeww..asal mane..blajar kat mane(dah macam budak-budak jew aq rase...xpew..borak jew rr..)


aq try tanye dia...*eyh2..awk nie kwn ngn bf saya kew??sebab saya xkenal awk...dia plak balas blik..BF AWAK???AWAK ADA BF???la....saya xkenal pon bf awak...saya ingat awak LES tadi..hahahahha(ada kew patut dia ckp aq les..CEH~)

ingat aq nie LESBIAN kew hapew...xpatut betul..tengok orang arr...tapi aq just cakap elok-elok jew tadi dengan dia..maybe dia salah paham..sokey rr..


P/S:AQ BUKAN SONGSANG..AQ NORMAL..AQ BUKAN LESBIAN..
HARAP MAKLUM KEPADA SEMUA.. =)

Tibe-tibe phone berDERring...

diLUbuk hatiku hanyalah kamu yg aq perlu(bla...bla..bla..)tuh bunyi ringtone enset aq lah..huhuhu..

eyh2...ayah sayang rr call(mgelabah jap..)lalu aq pon pick up phone...
si ayah:assalamualaikum...awk dekat mane?sihat x??uncle baru jew lepas call elmi tadi..
saja la call awk nak tanye khabar?
aq:waalaikumsalam..ea uncle,sy sihat jew..cume baru baik dari batuk-batuk
(sambil-sambil cakaptetibe plak aq batuk)huk..huk..
si ayah:jaga diri elok-elok..tolong tengok-tengok si elmi
aq:insyaallah..baikla..
(gugup plak rase..xtaw nk cakap pew..just say take care uncle diakhir perbualan kami..)


then panggilan pon tamat...
(seriously xsangke uncle nk call tadi..=)..senyum-senyum jew arr aq..hihi)

MENGHITUNG hari....

dlm bln 5 nie dah start paper final..tp aq..masih lagi berangan-angan..common iyza..what are u doing ha??bila awk nak berubah(aq monolong dlm diri)..memang takut ngan final exam..tapi masih xbuat apa yang sepatutnye..(nanti baru nk terhegeh-hegeh baca buku)..kawan-kawan jangan ikut peranagi aq nie..menyesal kemudian hari(dah menyesal baru nk berubah agaknye aq)...anyway..aq harap lepas write dalam blog nie aq mula azam baru..
GOOD LUCK SITI NUR SHAMIZA(aq tak berape ske sbnrnye ckp good luck..aq lebih selesa motived diri aq dengan ucapan utk diri sendiri BUAT YANG TERBAIK UTK DIRI SENDIRI DAN ADIK-ADIK)

mukadimah sjew...

erm...sambil2 online..aq cube siaplkan blog baru nie..hope pasnie aq xlupew passwd lagik..hahahaha..



tibe2 nk rindu ngn family..3week xblik kampung..almaklumlah sebok dengan event(okey x alasan nie..)padahal..duit dah nk kering..xpew rr..dapat MARA bln 4 mesti blik..xkire2..huhu