Wednesday, 22 June 2011

meRapu ajew

assalamualaikum kepada yang follow blog aq yang bosan nie...=)
hope kowang sume sihat okey...


ha..kowang yang adew couple2 nie,penah tak kowang terpikir yang couple kowang tuh akan kekal dengan kowang???kalau yang pernah terpikir tuh bagusla..

seronok kan kalau dengar citer kawan-kawan kite yang couple bertahun-tahun tu akhirnya sampai juga ke jingjang pelamin..yang kite nie masih lagi begini...so bagi kowang-kowang yang couple hope kekal sampai ke jingjang pelamin ea.. =)

ewah...ea2 jew aq nasihat kan orang,padahal aq pon same..hihihi...(hope aq pon sampai ke jingjang pelamin dengan someone tu...=))


kowang,kalau couple...cuba la couple seikhlas yang mungkin..jangan nak tukar macam tukar baju..memang arr seronok..tapi banyak hati akan terluka...jika hari ini kita menyakitkan perasaan orang lain..mungkin hari esok orang lain pula akan melakukan perkara yang sama...


bagi yang couple banyak-banyak tuh...ingat anda boleh pergi jauh kew????ALLAH tu maha adil...sekelip mata jew taw boleh kantoi...so beringat la...
tak salah kalau nak mempunyai kawan yang ramai...tapi ada batas nya...aq cakap nie bukan untuk kowang jew..tapi untuk aq sekali...


kalau kowang mainkan perasaan orang yang betul2 ikhlas dengan kowang..memang kowang rugi besar...bukan senang nak jumpe lelaki @ perempuan yang betul2 sayang kan kite..bila kite dah lepaskan mereka...itu adalah satu kesilapan besar...jadi..hargailah apa yang kite ada skunk nie..bersyukur dengan apa yang kite ada...


p/s:nie adalah sekadar nasihat untuk kowang2 dan aq juga....belajar hargai perasaan orang lain
xrugi pon sebenarnya...

Wednesday, 15 June 2011

My BirThDay ke-21

lame xberblog nie...rindu rasenye nak mengarang mengarut2..hahahha...

1 week yg lepas adalah birthday aq yg ke-21..wah..dah besar rupanya aq nie..xperasan plak...eppy sangat dapat kejutan dari someone..walaupon kejutan xmenjadi...tapi seriously aq xakan lupe sampai bile2..tyx sayang...awak buat saya terharu okeyh..xdew apew yg dapat aq ungkapkan pada mase tu..blushing2 jew rr muke nie...malu sangat2..xsangka pula si dia romantik..1st time celebrate my birthday sepanjang hampir 4 tahun couple..mesti kowng xcaye kan..ini cerita benar ea..bukan sajew2 aq nk mereka...



yg xbest nyer pula birthday jatuh pada hari final exam..so xbley nk chill...ggrrrr....
DUGAANNYER LAH....
yg paling terharunyer bila my bestfriend wish dekat msj "epy bzday uat SHAMIZA...Muge dipnjgkn umo,d'murhkn rezekii..smge m'jd tmbah kuat utk terus tabah dlm m'harungi takdir yg ALLAH putuskan ini..p'cayelah..ALLAH ITU MAHA ADIL&MAHA M'NYANYANGI..DIA PILIH KAMU sbb KAMU ADlh y t'hebat DIMATA NYA..jgn m'geluh..mngkn ada hikmh y blm tentu lagi KENIKMATANNYA DIAKHIRAT....yg nangis2 taw....


(giler sentap aq kejap...xbley kowt nak kawal perasaan time bace msj nie..lalu menjurai-jjurai lah airmata aq nie...)

dulu kalau adew pew2 mesti aq citer kat dia pasal family aq,pasal diri aq..skunk aq dah jauh dari dy..aq stay kuantan sebab stdy kt cini..dia pula rezeki bekerja sampai awal..miss u DEQNA...=)


ha..TIADA HADIAH PALING BERNILAI SEBENARNYA BERBANDING KASIH SAYANG...xsemua boley dibeli dengan wang...

kowang2 yg dh sambut birthday,atau akan sambut birthday tuh...jangan sesekali lupe pada kedua ibu bapa kowang...tanpa dowang..xdew ar kowang skunk..xdew rr dapat meninkmati keindahan dunia yg sementara ini...klu yg masih ada ibu bapa tuh...jangan lupe cakap terima kasih atas kasih sayang mereka..




kepada someone...i luv u more sayang...mudah-mudahan jodoh kite berkekalan...terima kasih 4 being someone...